Tandproteser i Gram

Erstatning af manglende tænder med en tandprotese


Tandlægerne i Gram har mange års erfaring i fremstilling af delproteser og helproteser.

Hvis der mangles en tandprotese, men stadig er nogle gode tænder tilbage, kan en delprotese være løsningen. Hvor En helprotese erstatter tænderne, når der ikke er flere naturlige tænder tilbage.

Vi udvælger tandfarve og tandform omhyggeligt, så proteserne får et naturligt udseende. Kontakt os på tlf. 74 82 12 12 for råd og vejledning, samt for tidsbestilling.

Delvise tandproteser

Delproteser er til dem, som kun mangler en eller flere tænder. En delprotese fastsættes med små bøjler, som klikkes fast på de naturlige tænder. 

Tandlægen vil i nogle tilfælde lave små riller i dine naturlige tænder som bøjlerne fra protesen kan passe i. 

Bøjlerne på delprotesen bliver placeret, så de er ses så lidt som muligt.

Hele tandproteser

En helprotese er ligesom en delprotese en erstatning af de tænder, du mangler. Forskellen fra en delprotese er dog at en helprotese erstatter alle tænder i under- eller overmunden.

Tænderne på en helprotese er lavet af akryl og derefter sat fast i en lyserød akryl der ligner tandkød. Protesen sættes direkte på gummerne hvor den vil skabe et vakuum, der gør at tandprotesen sidder fast.

Hvad koster en tandprotese?

Prisen på en tandprotese, om det er en hel eller delprotese kan variere fra situation til situation. Derfor kan vi ikke give en nøjagtige pris på hvad en tandprotese koster, uden at have undersøgt dig først.

Vedligeholdelse af din tandprotese

Det er vigtigt, at man rengør sine tandproteser dagligt, ligesom ens egne tænder. Protesen skal børstes med en almindelig tandbørste eller en speciel protesebørste og tandpasta, der ikke er kraftigt slibende eller håndsæbe mindst to gange dagligt.

Hvis man har en delprotese, kan man med fordel gøre det i samme omgang, som man børster sine egne tænder.

Hvis du oplever at gummen under protesen med tiden svinder, er det vigtigt at få protesen tilpasset (kaldes rebasering), for at protesen kan fungere godt og ikke skader gummen.

Åbningstider

  • Mandag & tirsdag07:00-16:30
  • Onsdag & torsdag07:00-16:00
  • Fredag07:00-14:00
  • Lørdage, søndage og helligdage har vi lukket.

Telefonen er åben:

  • Mandag & Tirsdag07:00-16:30
  • Onsdag07:00-16:00
  • Torsdag07:00-16:00
  • Fredag07:00-12:00

OBS: klinikken er lukket fredag den 10. maj.